Na našoj slici vidite čuvenu Muharemovu čorbu. Recept ove čorbe zna samo porodica Ilijagić i kada smo im mi dali 20 maraka oni su nam rado otkrili sastojke ove čorbe.
Recept:
Peršun 2 kg
Krompir 3 kg
Voda 2 l
Ulje 3 l
Paradajz 0.5 kg
Crveni luk 1 kg
Zelena salata 1 kg
Meso 1 kg
U jednu veću posudu saspete 2 l vode i 3 l ulja sve to pustite da prokuva, kada prokuva dodajete pola kilograma peršuna i 2 kg krompira.
Nakon dodavanja krompira zelenu salatu izrežete fino na djeliće od 1 cm i ubacite u posudu.
Sve to miješate oko 2 sata na temperaturi od 890° C
Kada završite sa kuvanjem izrežite paradajz i 4 kriške paradajza ubacite u tanjir sa čorbom.
Meso možete stavljati po želji kao i kečap.