Pitanje za veliku NAGRADU!!!

Pitanje: Ko unosi đubre?
Odg: ? (I osvoji!!!)

Egozicna Destinacija: Fojnica (Luka)

.Tm ''Kuhinja''

  Danas smo spremni otkriti tajne pravljenja pilava.Tog famoznog kraljevskog jela.






Pilav
5- jaja 
18- kasika ulja
25l- mlijeka
3- prezle
germa 1.5kg
agda -1 litar
kadaif
pilav
so,biber,origano,bijeli luk,bukova smola


Dodati 5 jaja, zatim ulje i sve to dobro izdrobiti oklagijom.Sve pripremati u malo većoj posudi jer treba dosuti i ovih 25l mlijeka.


Prezle i germu drzati na hladnom prije dodavanja u posudu sa ostalim sastojcima.Kadaif pripremiti sa agdom i onda sve to posoliti i dodati u posudu.Biber,origano dodati po zeljenoj količini.


3kg bijelog luka zbog mirisa i bukovu smolu zbog elastičnosti.Kad sve ovo uradite dodjate pilav.




*Peći na 2200'C stepeni.


.TProdakšn 2011®